+389 71 307 301 +389 75 32 23 23

Дестинација: Зовиќ – Мостот од филмот ПРАШИНА, Мариово

(0)
from/per person 0
  • патувањe 3 дена
  • минимум 2 лица
  • цена по лице 2490

Description

Мариово на Итар Пејо, на Милчо Манчевски на малкумината што сеуште таму живеат….недопрена убавина со недооткриени тајни од Првата Светска Војна и приказните за локалните недмудрувања!

Викенд што ќе го паметите долго време по мирисот и вкусот на природата и локалните специјалитети во битолско Мариово! Активностите вклучуваат истражување на околината околу селото Зовиќ, прошетка до бистрите води под мостот од филмот Прашина и подземните бункери од Првата Светска Војна!

Сместени во недопрена убавина далеку од метежот на секојдневието, престојот во Зовиќ ви нуди несекојдневно доживување! Нашиот водич ќе ви ја раскаже приказната за Калеш Анѓа и за митовите за скриено злато на фронтот од Првата светска војна!  
 
Храната што ќе ја вкусите е подготвена под сач, лебчето е домашно а сирењето мариовско.  
 
Патување за пријатели и семејства што се прераскажува!  

Технички информации

Пристигнување и сместување

Ноќевање во Вила кај Митко!

Вклучено:

  • 2 ноќевања (ноќевање со доручек)
  • 1 полудневна екскурзија со водич

*Сопствен превоз

Сместување после 12 часот

Доручек

Tајните на Мариово, мостот од филмот Прашина, бункерите од Прва светска војна, посета на Градешница и приказната за Калеш Анѓа

UIMLA лиценцирани водичи

Доручек

заминување

Сопствен превоз

*по барање на гостите може да се организира и авантура-кањонинг!