+389 71 307 301 +389 75 32 23 23

ЕКСКЛУЗИВНО Авантура: КАЊОНИНГ во Зовиќ

(0)
from/per person 0
  • авантурa 3 дена
  • минимум 2 лица
  • цена по лице 5490

Description

Иновативна авантура која не може да се доживее никаде на друго место освен во Мариовскиот крај. За време на турата, водени од специјално обучени водичи-инструктори, облечени во професионални заштитни одела, гостите – авантуристи влегуваат и се движат низ еден од најубавите кањони во Македонија – кањонот на реката Градешка во атарот на селото Зовиќ.

Реката Градешка со својата беспрекорно бистра вода, специфичната камена структура на нејзиниот кањон како и филмскиот мост познат по филмовите на македонскиот режисер Милчо Манчевски, на гостите ќе им понуди уникатно доживување вредно за паметење и прераскажување.

Турата нуди и несекојдневна прилика за три дена гостите со водич да се запознаат со специфичната историја и природа на еколошки најчистиот крај во Македонија – Мариово. Сместени во Зовиќ вашата трпеза ќе биде месо под сач, мариовско сирење и локално произведени зеленчук и овошје, месено лебче. Сместувањето е во село Зовиќ веднаш до реката Градешка, во недопрена природа и мир. Вистинска АВАНТУРА за пријатели и семејства!

Технички информации

Пристигнување на гостите и сместување во село Зовиќ

Вклучено:

  • 2 ноќевања со доручек
  • 1 авантура-кањонинг

*Сопствен превоз

Сместување после 12 часот

Доручек

Посета на филмскиот мост во село Зовиќ Спуштање во кањонот на река Градешка и движење низ нејзините води (кањонинг)

Доручек

заминување