+389 71 307 301 +389 75 32 23 23

ЏИП САФАРИ Авантура: ОФФ РОАД АВАНТУРА на Пелистер

(0)
from/per person 0
  • авантурa 3 дена
  • минимум 4 лица
  • цена по лице 4490

Description

Авантура на четири тркала низ најстариот Национален Парк во Македонија – Пелистер. Доживување културното и историското наследство на Баба Планина длабоко скриено во густа шума од молика, бор и бука. Во само три дена, несекојдневна можност да се видат патеките на борците од Прва Светска Војна, да се видат уникатните камените реки-морени и да се ужива во несекојдневната убавина на Големо Езеро на надморска висина од 2.200 метри. Сместени под Пелистер, во популарното Дихово ќе уживате во превкусна локална храна и домашно вино, пиво и ракија. За наслада на духот ќе ве послужиме со вкусен диховски мед на фармата на нашиот локален медар.

 

Технички информации

Пристигнување на гостите и сместување во село Дихово

Тип на услуга: ноќевање со доручек во рурален објект 

Број на ноќевања: 2

Минимум број на гости: 4

Максимум број на гости: 18

Во турата не е вклучен транспорт до местото на сместување и локалниот транспорт

Доручек

Офф роуд авантура по патеките од Прва Светска Војна низ Национален Парк Пелистер

Мал одмор и освежување (ручек) покрај Големо Езеро

Слободно време за истражување на природното и културно богатство околу Големо Езеро или кратко планинарење до врвот Ветерница

Враќање во Вила Дихово 

Ориентација и кратка обука на гостите за запознавање со основните безбедносни препораки

Доручек

заминување